Nu är kompetenskursen slut för den här gången. Att det kommer att bli en fortsättning nästa år verkar nästan helt klart. Detta var helt klart ett koncept som kommer att fortsätta att utvecklas.
Som Dag Tuvelius (Kyrkans Tidning) och Raimond Molander (Bergling media), som tillsammans med Se människan höll i kursen, sa så var detta en "testgrupp" och det var ett koncept som håller och skall utvecklas.
Efter lunchen fick deltagarna lyssna på två seminarier med Werner Jeanrond, där han bland annat talade om sin bok Kärlekens teologi och efter detta var det ett författarmöte med Werner. Detta var jag tyvärr inte med på, eftersom jag då var på ett storseminarium med Mpho Tutu som samtalade med Marika Griehsel i 45 minuter. Det var ett alldeles fantastiskt samtal där Mpho berättade om boken "Om Godhet", om sin pappa och hur boken kom till och om godhet i människor.
Jag fick sedan köpt en bok, fick träffa Mpho Tutu när hon signerade boken - det var ett stort ögonblick för mig.
Efter det gick jag tillbaka till kursen som då påbörjade sin avslutning. Mikael Ringlander var där och berättade om kultursamverkan och hur det fungerar i Göteborg. Och hur deltagarna kan ta med detta till sitt eget stift och göra liknade arrangemang på fler ställen.
Det fortsätter här:
Hör också en av deltagarna berätta om vad hon tyckte om kursen
Nå - vad tror du - kommer du och ditt arbetslag att vara med nästa år?
För visst kan man undra varför bokmässan handlar om så mycket, som det uppfattats som, annat än böcker. Men det som händer på bokmässan är möten. Möten med författarna, möten med de karaktärer som finns i böckerna, eller möten med de upplevelser som författarna skriver om. Och detta kan vi sätta in i vårt eget sammanhang och ta lärdom av.
Förutom detta pågår det möten mellan författare, bokförläggare, agenter, rättigheter säljs och köps. Givetvis pågår en kommers. Men det är också den kommersen som till exempel har gjort det möjligt för oss att läsa så många afrikanska författare på svenska i år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar