söndag 26 september 2010

Visst var kursen för alla i Svenska kyrkan!

Jag har fått frågan om detta var en kurs för alla i Svenska kyrkan.

Ja, skulle jag svara på det - det var en kurs som riktade sig till förtroendevalda och arbetslag. Men den var den första i sitt slag och det var därför den kanske inte hade så stor genomslagskraft och många av er inte hade hört något om den.

Men den var så intressant även för bokmässan att VD för Svenska mässan, programchefen kom samt Bertil Falk (som startade bokmässan) träffade kursen. De tyckte alla att detta var en spännande kurs, en intressant idé och såg att detta hade framtiden för sig.

Nästa år kommer det att bli en fortsättning - för det var en väldigt god respons av deltagarna. Nu får Sensus, Kyrkans Tidning, Berling Media med AMOS och Kultursamverkan (Svenska kyrkan) samtala och planera för nästa års kurs. Håll utkik så att du inte missar det.

En av deltagarna berättade att hon varit på väg att gå på bokmässan i nära 20 år men aldrig kommit iväg. Så såg hon möjligheten att gå den här kursen och tyckte att det var en bra introduktion. Möjligheten att få en "guide", att få träffa författarna i mindre grupp, att få dela sina upplevelser och att få "nycklar" att göra detta med underlättade.

För mig, som "springare" och "hjälpreda" var det också roligt att få tillfälle att vara med lite vid sidan av. Flera av de seminarier som genomfördes på Se människan-scenen filmades av Kyrkans Tidning och går att se på deras webbsida här>>.

Passa på att se dem - och kanske kan du också använda kursens nycklar
1. Hitta något ord, citat, eller känsla som berör mig
2. Hitta något som berör och kan användas i min församling
(3. En spaning - ser du någon trend)

Jag satte tredje nyckeln inom parentes - för det att svårt att göra spaningar när man bara ser dem som sitter på scenen. Spaningen handlade också om att se vad som "rör sig" på själva bokmässan.

Nu avslutar jag denna blogg för i år - kanske kan vi ta upp den igen nästa år? Kanske kommer du också och besöker bokmässan, Se människan-scenen och kompetensutbildningen?
Här kommer en del ögonblicksbilder som avslutning.
Från scenseminariet "Drevet går"

Från scenseminariet "Fostrad av män"
Publiken som fick sitta ner.

Publiken som fick stå upp.
Besökare på Bokmässan - fredag eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar