fredag 24 september 2010

Sista dagens förmiddag


Idag är sista dagen på kursen "Mod att våga förändra"s" och deltagarna började dagen med gruppsamtal för att samla in tankar från mötet med Mpho Tutu igår.

Sen har de suttit med på några seminarier - bland annat Anders Pihlblad som har skrivet boken "Drevet går". Anders Philblad har själv varit en journalist som varit en del av drevet när det varit skandaler eller "scoop" på gång. För fyra år sedan blev han själv utsatt för ett drev när han blev fotograferad på en restaurang med en hög modera tjänsteman.

Sen var det seminariet "Uppfostrad av män" med Christina Jutterström som blir intervjuad av Anders Ahlberg. Hur hennes uppväxt har präglat henne, hur hennes liv - vid sidan av hennes arbete har påverkat varandra och hur hon har hittat tillbaka till kyrkan.

Ute på "golvet" i hela mässhallen blir det mer och mer folk. Det strömmar från den ena montern till den andra. Och i Svenska kyrkans monter "Se människan" är det i princip fullt hela tiden.

Innan lunchen fick deltagarna återigen hör Mpho Tutu, som idag talade med ärkebiskopen om sin bok. Nu äter alla gemensam lunchmacka i ett eget rum. Lite lugnt och skönt att kunna gå undan lite från alla intryck.

Strax skall deltagarna gå och lyssna på Werner Jeanrond som talar om Kärlekens teologi. Lite senare i eftermiddag blir det ett eget författarmöte med honom i storgrupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar